Wegański twarożek
03:09:00Jeśli myślicie, że przechodząc na weganizm, już na zawsze utracicie smak pysznego domowego twarożku, to jesteście w błędzie! Istnieje wiele sposobów, żeby jeść roślinnie, nie tracąc ulubionych smaków!
Teraz również jem twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, z tą różnicą, że przygotowuję go z tofu, czyli serka z sojowego!
Składniki:
- kostka tofu naturalnego
- kilka rzodkiewek (3-4 sztuki)
- pół cebulki
- pęczek szczypiorku
- ok. 2 łyżki mleka kokosowego (do osiągnięcia kremowej konsystencji)
- szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
- Tofu ugieść widelcem.
- Rodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulkę i szczypiorek posiekać. Dodać do tofu.
- Dodać mleko kokosowe oraz sól i pieprz do smaku.
- GOTOWE! Teraz wystarczy odstawić serek na kilka minut, by smaki mogły się połączyć.
SMACZNEGO!
Sprawdź inne przepisy z wykorzystaniem TOFU
0 komentarze