Pasta kanapkowa z soczewicy i masła orzechowego

06:54:00


Niekonwencjolane połączenia? Często z takich oryginalnych pomysłów pojawiają się wspaniałe i smaczne przepisy. Chyba największa fanka masła orzechowego postanowiła dodać go nawet do ulubionej pasty z soczewicy, która naprawdę często gości w codziennym jadłospisie.

PASTA KANAPKOWA Z SOCZEWICY I MASŁA ORZECHOWEGO

Składniki:

  • szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

  1. Soczewicę opłukać, zalać wrzącą wodą ( 1 cm powyżej poziomu soczewicy ).
  2. Gotować 10-15 minut.
  3. Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni na rozgrzanym oleju.
  4. Ugotowaną soczewicę zblentować z masłem orzechowym, solą i pieprzem. Dodać cebulę i ponownie zblendować. ( tym razem krócej, by były wyczuwalne kawałki cebuli )

Przechowywać w lodówce.



Pasta ta pasuje również w formie obiadowego sosu do ryżu, kaszy, czy makaronu.

(Podany z roszponką, pomidorkami koktajlowymi i rzodkiewką)


Może Ci się także spodobać

0 komentarze

Popularne wpisy

Polecany post

Toaletka - kolejne marzenie spełnione

Znowu zmiany? Tak! Uwielbiam ciągle coś robić w pokoju. Moja głowa jest ciągle pełna pomysłów! Zawsze marzyłam o toaletce, a dziś marze...