Makaron z zielonym pesto

23:54:00



Makaron z zielonym pesto
Składniki:

  • makaron
  • 1 szklanka rukoli
  • 1 szklanka szpinaku
  • 1 szklanka roszponki 
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki suszonych drożdży
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy ze szczyptą soli.
  2. Prażymy płatki migdałowe.
  3. Umytą roszponkę, szpinak i rukole umieszczamy w pojemniku blendera wraz z wcześniej sprażonymi migdałami (przestudzonymi!), czosnkiem, suszonymi drożdżami solą i pieprzem.
  4. Do zblenowanej masy powoli dodawać oliwę ciagle miksując.
  5. Makaron podawać z pesto i ulubionymi dodatkami.





Może Ci się także spodobać

1 komentarze

  1. oooo mniam! właśnie szuakałam jakiegoś domowego przepisu na pesto! ♥

    OdpowiedzUsuń

Popularne wpisy

Polecany post

Toaletka - kolejne marzenie spełnione

Znowu zmiany? Tak! Uwielbiam ciągle coś robić w pokoju. Moja głowa jest ciągle pełna pomysłów! Zawsze marzyłam o toaletce, a dziś marze...