I have the summer for breakfast
08:35:00Ale kto normalny je zamrożone truskawki w środku zimy? Na szczęście jest milion sposobów na wykorzystanie tych wspaniałych letnich owoców! Mój pomysł to truskawkowo-bananowy breakfast bowl!
- Garść zamrożonych truskawek
- 5-6 kawałków zamrożonego banana ( lub świeżego )
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 i 1/2 szklanka mleka ( u mnie migdałowe )
- Do podania: płatki owsiane, granat oraz prażone pestki dyni i słonecznika
Przygotowanie:
- Rozmrażam owoce.
- Gdy już zmiękną blenduję je na gładką masę, do której dodaję mleko, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Mieszam do połączenia składników.
- Całość podgrzewam do ulubionej temperatury.
- Podaję z płatkami owsianymi, granatem oraz prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Ten model miseczki znaleźć możecie w sieci sklepów IKEA
Zapraszam również do spróbowania bardziej zimowej wersji - chocolate breakfast bowl
8 komentarze
Jejku cudowne zdjęcia ;)
OdpowiedzUsuńPrzepis świetny - wybróbuję w sobotę ;)
Mój blog - klik!
Mam nadzieję, że będzie smakować! :*
UsuńWygląda bardzo apetycznie, ponieważ truskawek w zamrażarce brak:( zastąpie je jagodami, mam nadzieję, że będzie równie apetyczne jak oryginał, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie mam truskawek :c
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. Mam truskawki w zamrażarce więc może wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńNowy post:http://zyjewmoimwlasnymswiecie.blogspot.com/2016/01/zaczytana.html
Świetny przepis. Ostatnio uwielbiam zjadać "śmieci" (mój tato tak mówi :D)
OdpowiedzUsuńZdrowe i smaczne. :)
Obserwujemy? :*
Szkoda, że ja już swoje truskawki z zamrażarki wyjadłam. :P
OdpowiedzUsuńPycha, aż mi się jeść zachciało :D Ja swoje mrożone truskawki używam przede wszystkim do shake'ów
OdpowiedzUsuńadgam.blogspot.com