Wegański budyń czekoladowo-kokosowy
08:39:00
Gdy masz ochotę na odrobinę słodyczy, warto zajrzeć do szafek, bo to właśnie tam znajduje się wiele składników z których może powstać coś naprawdę pysznego! Najważniejsze jest jednak to, że masz świadomość co tak naprawdę znajduje się w twoim daniu!
Domowy, wegański budyń to nic trudnego, a może poprawić wam nastrój na dobrych kilka godzin! Szalenie łatwy przepis, a przez to budyń przygotujesz w kilka minut!
Dla mnie osobiście gotowanie to czysta przyjemność. Mam nadzieję, że wasza pasja przynosi wam tyle radości co moja!
WEGAŃSKI BUDYŃ CZEKOLADOWO-KOKOSOWY
Składniki:
- 1 szklanka mleka roślinnego
- 3 czubate łyżki mąki kokosowej
- 1-2 łyżeczki syropu klonowego
- ok 35g (około 6 kosteczek) gorzkiej czekolady / łyżka kakao
Przygotowanie:
W rondelku na średnim ogniu podgrzewać mleko, a w nim rozpuścić czekoladę. Gdy się rozpuści dodać mąkę kokosową (cały czas mieszając) do zagotowania. Na koniec dodać syrop klonowy.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego !!
1 komentarze
Smacznie wygląda ale nie lubie budyniu czekoladowego :D
OdpowiedzUsuńmój blog