3-ingredient vegan pancakes
05:58:00
Podałam je z śmietanką kokosową, ale równie dobrze sprawdzą się w towarzystwie różnych sosów owocowych, czekoladowych czy masła orzechowego!
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
PLACUSZKI:
- 1,5 szklanki płatków owsianych lub mąki owsianej
- 1 banan
- 1 szklanka mleka roślinnego
OPCJONALNE DODATKI DO MASY:
- łyżka syropu klonowego/ syropu z agawy/ kilka daktyli/ łyżka cukru
- szczypta cynamonu
- kilka jagód/ kawałki banana/ kilka orzechów/ garść pokrojonej gorzkiej czekolady
PODAWAĆ Z:
-3 łyżki śmietany kokosowej (schłodzonej)
-1 łyżka wiórków kokosowych
-garść jagód
PRZYGOTOWANIE:
- Płatki owsiane zblendowaćna maksymalnych obrotach blendera.
- Do płatków dodać banana i mleko. Ponownie zblenować.
- Rozgrzać patelnie i piec placuszki do złotego koloru.
- Śmietanę kokosową wraz z wiórkami ubić na sztywną masę.
- Naleśniczki podawać ze śmietanką oraz jagodami ( lub innymi ulubionymi dodatkami)
0 komentarze