Wegański twarożek

03:09:00


 Jeśli myślicie, że przechodząc na weganizm, już na zawsze utracicie smak pysznego domowego twarożku, to jesteście w błędzie! Istnieje wiele sposobów, żeby jeść roślinnie, nie tracąc ulubionych smaków! 
Teraz również jem twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, z tą różnicą, że przygotowuję go z tofu, czyli serka z sojowego!

Składniki:

  • kostka tofu naturalnego
  • kilka rzodkiewek (3-4 sztuki)
  • pół cebulki
  • pęczek szczypiorku
  • ok. 2 łyżki mleka kokosowego (do osiągnięcia kremowej konsystencji)
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

  1. Tofu ugieść widelcem.
  2. Rodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulkę i szczypiorek posiekać. Dodać do tofu.
  3. Dodać mleko kokosowe oraz sól i pieprz do smaku.
  4. GOTOWE! Teraz wystarczy odstawić serek na kilka minut, by smaki mogły się połączyć.
SMACZNEGO!




Sprawdź inne przepisy z wykorzystaniem TOFU

Może Ci się także spodobać

0 komentarze

Popularne wpisy

Polecany post

Toaletka - kolejne marzenie spełnione

Znowu zmiany? Tak! Uwielbiam ciągle coś robić w pokoju. Moja głowa jest ciągle pełna pomysłów! Zawsze marzyłam o toaletce, a dziś marze...