Karobowy pudding jaglany
12:52:00
Kiedy masz ochotę na coś smacznego i czekoladowego, ale boisz się o swoją sylwetkę, sięgnij po zdrowe produkty. Dzięki czemu zaspokoisz pragnienie na słodycze i przyswoisz dużo cennych witamin i związków mineralnych. Samo zdrowie! Deserek ten idealnie sprawdzi się również w formie śniadania, zjadanego ze świeżymi owocami, zgodnymi z naszymi upodobaniami.
KAROBOWY PUDDING JAGLANY
Składniki: (na 2 porcje)
pudding:
- 200g płatków jaglanych
- 2 szklanki mleka roślinnego (u mnie ryżowe)
- 2-3 kostki czekolady gorzkiej
- 1-2 łyżki ksylitolu (lub innego słodzika)
- 2 łyżki karobu (lub prawdziwego kakao)
polewa:
- 3 łyżki śmietanki kokosowej
- 3 kostki gorzkiej czekolady
opcjonalne dodatki:
- ulubione owoce
Przygotowanie:
Pudding: Mleko zagotować, wsypać płatki jaglane i gotować na średnim ogniu kilka minut. Po tym czasie dodać gorzką czekoladę, ksylitol i karob. Całość zmiksować i pozostawić do ostygnięcia.
Polewa: Śmietankę kokosową rozpuścić wraz z gorzką czekoladą.
Pudding przełożyć do szklaneczek, podawać z owocami i polewą czekoladową
Pudding: Mleko zagotować, wsypać płatki jaglane i gotować na średnim ogniu kilka minut. Po tym czasie dodać gorzką czekoladę, ksylitol i karob. Całość zmiksować i pozostawić do ostygnięcia.
Polewa: Śmietankę kokosową rozpuścić wraz z gorzką czekoladą.
Pudding przełożyć do szklaneczek, podawać z owocami i polewą czekoladową
SMACZNEGO!
Dacie znać czy smakowało:)
0 komentarze