Masło orzechowe o smaku kokosowym

06:09:00


 Masło orzechowe to doskonałe źródło dobrych tłuszczów i białka. Jeśli je kochacie to warto pobawić się jego smakiem w różnorodnych kombinacjach. Dziś postawiłam na wzbogacenie mojego ulubionego dodatku do chleba - kokosem.
Wiórki kokosowe - zawierają sporą ilość błonnika ok. 21g/100g !

MASŁO ORZECHOWE O SMAKU KOKOSOWYM

Składniki:

  • 1 szklanka orzechów ziemnych
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • szczypta soli
Przygotowanie:
Orzechy wraz z wiórkami oraz szczyptą soli umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji masła orzechowego. (według upodobania). 

SMACZNEGO!



Może Ci się także spodobać

0 komentarze

Popularne wpisy

Polecany post

Toaletka - kolejne marzenie spełnione

Znowu zmiany? Tak! Uwielbiam ciągle coś robić w pokoju. Moja głowa jest ciągle pełna pomysłów! Zawsze marzyłam o toaletce, a dziś marze...