Bezglutenowe śniadanie #quinoa na mleku kokosowym
13:34:00
Dziś przygotowałam dla was idealną alternatywę owsianki. Komosa ryżowa na mleku kokosowym nie zawiera glutenu i daje mnóstwo energii na cały dzień!
Składniki:
- 1/2 szklanki komosy ryżowej (przepłukanej wodą)
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 szklanki wody
- szczypta soli
- łyżeczka syropu z agawy / klonowego
- mrożone maliny
- kilka kawałków ananasa
- szczypta cynamonu
- orzechy włoskie (do posypania)
- pestki dyni (do posypania)
Przygotowanie:
- Mleko kokosowe wraz z wodą wlać do rondelka i wymieszać. Następnie dodać kaszę quinoa i szczyptę soli. Gotować ją przez kilka minut aż zgęstnieje i wchłonie cały płyn. Na koniec dodać ulubiony syrop.
- Na patelni uprażyć pestki dyni i orzechy włoskie.
- Gotową, gorącą komosę przełóż do naczynia i wymieszaj z cynamonem, malinami oraz posypać prażonymi pestkami i orzechami.
0 komentarze