Bezglutenowe śniadanie #quinoa na mleku kokosowym

13:34:00

Dziś przygotowałam dla was idealną alternatywę owsianki. Komosa ryżowa na mleku kokosowym nie zawiera glutenu i daje mnóstwo energii na cały dzień!


Składniki:

  • 1/2 szklanki komosy ryżowej (przepłukanej wodą)
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki wody
  • szczypta soli
  • łyżeczka syropu z agawy / klonowego
  • mrożone maliny
  • kilka kawałków ananasa
  • szczypta cynamonu
  • orzechy włoskie (do posypania)
  • pestki dyni (do posypania) 

Przygotowanie: 

  1. Mleko kokosowe wraz z wodą wlać do rondelka i wymieszać. Następnie dodać kaszę quinoa i szczyptę soli. Gotować ją przez kilka minut aż zgęstnieje i wchłonie cały płyn. Na koniec dodać ulubiony syrop. 
  2. Na patelni uprażyć pestki dyni i orzechy włoskie.
  3. Gotową, gorącą komosę przełóż do naczynia i wymieszaj z cynamonem, malinami oraz posypać prażonymi pestkami i orzechami. 

Może Ci się także spodobać

0 komentarze

Popularne wpisy

Polecany post

Toaletka - kolejne marzenie spełnione

Znowu zmiany? Tak! Uwielbiam ciągle coś robić w pokoju. Moja głowa jest ciągle pełna pomysłów! Zawsze marzyłam o toaletce, a dziś marze...