Piernikowo-orzechowy budyń kokosowy
04:57:00Ostatnio (jak możecie zauważyć) coraz częściej sięgam po "świąteczne" przyprawy, które nie tylko pięknie pachną, ale również rozgrzewają. Jeśli ktoś z was pamięta z mąki kokosowej robiłam już budyń, o klasycznym czekoladowym smaku KLIK. Dziś chciałabym wam pokazać, że przepisami naprawdę można się bawić, by wyszło coś pysznego.
PIERNIKOWO-ORZECHOWY BUDYŃ na mące kokosowej
- 2 szklanki mleka roślinnego
- 5 łyżek mąki kokosowej
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 łyżka przyprawy piernikowej
- opcjonalnie 1-2 łyżki cukru lub ulubionego syropu
- Na wierzch: (ulubione orzechy - u mnie nerkowca oraz 0.5 łyżeczki cynamonu)
Przygotowanie:
Mleko zagotować. Wsypać mąkę kokosową cały czas mieszając. Gotować przez chwilę na małym ogniu wraz z masłem orzechowym, przyprawą do piernika i opcjonalnym słodzikiem. Wierzch posypać ulubionymi orzechami i cynamonem
0 komentarze